ckristiansen -


MINE TO ALLER FØRSTE KLESPLAGG!

Hvorfor jeg begynte å sy, eller hvordan, det var vell fordi det var en dame som sa til meg at jeg MÅTTE prøve det! Hun var helt i 100 og sa ´´Du må jo rett og slett bare begynne å sy!´´ Jeg sto med spørsmålstegn og skjønte ingenting, sy? jeg? hvorfor i helsikken skal jeg begynne å SY? Hvorfor skal jeg sitte der som en gammel dame å sy? Tenkte jeg, men det jeg svarte var ´ Eh, okei?´´ Hun ´´Ja, du må rett å slett bare skaffe deg en maskin og sette deg ned å sy klær.´´ Denne damen er synsk da. Ja, tro det eller ei! Jeg tror på sånt! Hehehe. 

Noen uker/månder senere, letet jeg etter en kjole jeg ville ha som jeg ikke fant noen steder. Og når jeg var på shopping så var det alltid en feil ting på kjolene jeg så på, jeg var dritt lei av det! Noen uker eller månder senere så kom jeg på det hun sa. Og sa til meg selv ´´ja faen da, får vell prøve det der hun sa da!´´ Jeg fikk låne min tante sin maskin, søkte på nettet hvor man kunne få kjøpt tekstilstoff. Fant ut at jeg kunne få kjøpt det på Stoffogstil, satte meg ned med maskinen å begynte å sy! 

Etter en del banning og steiking så ble resulatet en lilla kjole som du ser på bildet til venstre:Så klart, jeg hadde ALDRI gått med den nå! Dette er 5 år siden! Haha! Og min aller første hjemme sydde klesplagg! Men jeg er stolt av den, FORDI det er den aller første kjolen jeg sydde, og fordi da jeg startet hadde jeg null erfaring på hvordan det skulle gjøres! Det eneste jeg fikk var en 10 minutters opplæring av min tante på hvordan sy maskinen fungerte. Ellers hadde jeg NULL peiling.

Det rosa skjørtet og den hvite toppen var det 2. klesplagget jeg sydde. Det er jeg også litt stolt av, for det var faktisk drit fint! Hehe! Vil lage ett til sånt skjørt nå til sommeren!

Så jeg har lært meg selv oppgjennom, også fant jeg ut etter en liten stund jeg hadde holdt på med dette, at man kunne finne mange forskjellige videoer på youtube som viser hvordan man kan lage f.eks en genser, kjole eller bukse. Så jeg har lært mye der også. Man lærer best av å lære selv! (det gjør jeg ihvertfall.) Jeg har gått 14 år på skole, for å lære. Og det jeg er aller flinkest til er noe jeg lærte helt på egen hånd. Uten lærer, uten noen. 

Etter en stund jeg hadde holdt på med dette, så fikk jeg flashback fra da jeg var liten, og var med min mamma på shopping. Så husker jeg at jeg sa ´´Når jeg blir stor, skal jeg sy sånne klær.´´ Jeg var så liten, men husker det så godt nå! Og det værste er, at nå gjør jeg det! Hehe, det er rart! 


hits